Website laten maken of zelf doen?

Heb je een domein online geclaimd en ben je toe aan het maken van een website zoals deze van BijnaAlles.nl? Dan heb je de keuze om zelf een website te bouwen of een website te laten maken. Voor beide opties valt iets te zeggen. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van het zelf maken van een website of het laten maken van jouw website op een rijtje.

In een notendop

Als je ervoor kiest om zelf een website te gaan bouwen, kost dit veel tijd. Er zijn verschillende systemen beschikbaar waarmee het bouwen van een website makkelijker wordt gemaakt, maar je zult alsnog tijd moeten investeren om het systeem te leren kennen. Daarnaast moet je goed nadenken over wat je op de website wilt zetten en hoe je dit wilt communiceren in bijvoorbeeld lettertypes en kleuren. Het voordeel dat het oplevert is dat een website laten bouwen door een ander vaak (meer) geld kost. Ook is een nadeel van het laten bouwen dat je met grote wijzigingen op de website afhankelijk bent van die derde partij die de website onderhoudt. Een website gebouwd door een professional is wel sneller gereed en kan wellicht in kortere tijd ook meer speciale features hebben.

De voordelen van zelf een website bouwen

Een van de voordelen van het zelf bouwen van een website is het prijskaartje: je moet geld betalen om diensten of producten aan te schaffen waarmee je een website maakt, maar je betaalt niet voor de uren die nodig zijn om een website te bouwen. Bovendien heb je meer vrijheid wanneer de inhoud of het uiterlijk van de website aangepast moet worden. Jij hebt immers de controle. Als bijkomend voordeel hierbij leer je nieuwe vaardigheden. Het nadeel van het zelf bouwen van een website is de tijd die het kost. Je moet veel tijd investeren om het systeem te leren kennen waarin je de website gaat bouwen. Bovendien verandert het internet met de dag en moet je ook up-to-date blijven met de trends van vandaag. Ook daar moet je tijd in investeren.

De voordelen van het laten maken van een website

Een website laten maken kost misschien veel geld, maar het levert je ook zeker voordelen op. Zo kun jij tijd besparen op de technische handelingen van het maken van de website, waardoor er automatisch meer tijd ontstaat om je te kunnen focussen op de inhoud. De content van je website is uiteindelijk het belangrijkst. Maar qua aantrekkelijkheid van je website is het ook zeker voordelig om een externe partij in te schakelen om jouw website te bouwen. Zonder zelf het wiel uit te moeten vinden, kun je dit aan de expert overlaten. Dit komt het uiterlijk en de functionaliteit van jouw website zeker ten goede. Een nadeel hiervan is, dat wanneer je de website zou willen aanpassen op het uiterlijk, je dit weer moet uitbesteden aan die externe partij.

Waar let ik op bij het laten maken van een website?

Als je een website maken wilt uitbesteden aan een expert, is het belangrijk om de juiste expert te kiezen. Je bent dan op zoek naar een webdesigner. Hoe vind je de juiste webdesigner? Deze kun je vinden via Google of gewoon in de buurt als je een website wil laten maken in Pijnacker. Als je al een webdesigner op het oog hebt, kun je zien of deze wel op de eerste pagina staat. Betaalde advertenties tellen niet mee. Als de webdesigner goed gevonden wordt, dan snapt verstaat hij zijn vak en kun je erop rekenen dat hij of zij jou ook goed kan adviseren in het bouwen van de website. Je kunt bovendien aan de website van een webdesigner zien wat voor persoonlijke stijl iemand heeft en of de website zelf in orde is.

Ben je er nog niet over uit of je de website zelf wilt maken of dit uit wilt besteden? Laat gerust een reactie achter of neem contact met ons op.

Press ESC to close