Afslank tips: Top 10 beste afslank tips ooit!

In dit artikel delen experts hun beste tips ooit om succesvol af te vallen. Iedereen weet hoe je succesvol af kunt vallen; minder eten en meer te bewegen. Het klinkt zo simpel, maar in het dagelijks leven en de eisen daarvan is het allesbehalve eenvoudig. Dus hoe doen de succesvolle gewicht verliezers het? Om dat uit te vinden vroegen wij deskundigen uit het hele land wat hun beste dieet tips zijn. Hier staat wat zei zeiden:

Tip 1: Drink genoeg water of andere calorie-vrije dranken

Mensen verwarren dorst soms met trek. Dus zo kun je per ongeluk extra calorieën eten terwijl je eigenlijk een koud glas water nodig had.

Als je niet van gewoon water houdt, probeer dan eens om sap van fruit aan je water toe te voegen. Fruit zoals mango’s en perziken bevatten veel smaak en weinig calorieën. Ook thee is bevat weinig calorieën.

Tip 2: Denk er niet aan wat je weg moet nemen aan uw dieet, maar wat je toe kunt voegen.

Begin door te focussen op het nemen van de dagelijkse hoeveelheid aanbevolen groenten en fruit (2 ons groeten en 2 stuks fruit). Je hebt hierdoor minder kans op te veel eten. Groenten en fruit verdringen namelijk het vet in voeding. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gezondheidsvoordelen van groenten en fruit.

Meer dan 200 studies hebben aangetoond dat groenten en fruit gezondheidsklachten en ziektes helpen te voorkomen. Verwerk meer groenten en fruit in je maaltijden in plaats van alleen ter decoratie. Wanneer je alleen al de seizoensgebonden groeten en fruit neemt heb je al genoeg variatie om deze mee te nemen in je maaltijden.

Tip 3: Overweeg of je echt honger hebt

Wanneer je het gevoel hebt trek te hebben in eten kijk dan naar lichamelijke tekenen van honger. Honger is de manier waarop je lichaam je vertelt dat je brandstof nodig hebt. Als het hongergevoel dus niet vanwege de honger komt zal je ook nooit aan je hongergevoel voldoen.

Wanneer je klaar bent met eten moet je je beter voelen – geen opgeblazen gevoel hebben of moe voelen. Je buik heeft ongeveer de afmeting van je vuist. Een handjevol voedsel zou dus voldoende moeten zijn om je hongergevoel weg te nemen en je lekker te laten voelen. Je porties redelijk houden zal je helpen meer in contact te komen met je gevoelens van honger en gevuldheid.

Tip 4: Wees kieskeurig als het om nachtelijke snacks gaat

Onbewust eten komt het meest voor na het avondeten, wanneer je eindelijk gaat zitten om te ontspannen. Lekker onderuit gezakt op de bank zitten televisie kijkend met een zak chips of koekjes is hier een voorbeeld van. Gedachteloos eten zonder dat je honger hebt, maar eten uit gewoonte.

Sluit je keuken na een bepaald uur of gun jezelf een caloriearme snack, zoals een 100 calorie pak koekjes of een half kommetje vetarm ijs. Zodra je merkt dat je meestal tevreden bent met zo’n caloriearme snack, probeer dan een kopje thee of een stuk fruit.

Tip 5: Geniet van je favoriete voedsel

Wanneer je jezelf verbied je favoriete voedsel te eten ga je juist meer andere dingen eten wat leidt tot overeten. Probeer je favoriete voedsel te minderen in plaats van weg te laten. Koop bijvoorbeeld een paar verse koekjes bij de bakker in plaats van een hele zak in de supermarkt. Of koop een paar snoepjes bij een snoepwinkel in plaats van een hele zak vol. Je kunt dus best van je favoriete voedsel genieten, maar probeer dat te doen met mate.

Tip 6: Geniet van snacks weg van huis

Wanneer je een zin hebt ik een snack wandel dan naar de ijs salon of maar er een familie-uitje van. Door dit te doen hoef je je geen zorgen te maken over de verleiding een snack te pakken thuis. En het is gelijk een aangename manier om te bewegen wanneer je probeert gewicht te verliezen. En voor de keren dat je het niet kunt laten bevoorraad je je keuken met vers fruit. Dat kan immers net zo lekker zijn als elk ander dessert.

Tip 7: Eet meerdere mini-maaltijden tijdens de gehele dag

Als je minder calorieën eet dan dat je verbrandt verlies je gewicht. Maar als je honger hebt de hele tijd kan dat een moeilijke uitdaging zijn. Studies tonen aan dat mensen die 4 of 5 maatlijden of snacks per dag eten beter in staat zijn om hun eetlust en gewicht te beheersen. Het is aan te raden je dagelijkse calorieën te delen in kleinere maaltijden of snacks over de gehele dag. Start als velen met je ontbijt vroeg op de dag en eindig met je diner.

Tip 8: Eet eiwitten bij elke maaltijd

Eiwitten zijn meer bevredigend dan koolhydraten of vetten en dus kan dit dus het nieuwe geheime wapen in gewichtsbeheersing zijn. Meer eiwitten en matig met koolhydraten samen met een levensstijl van regelmatige lichaamsbeweging is een uitstekende mogelijkheid om af te vallen. Genoeg eiwitten binnenkrijgen helpt de spiermassa te behouden en stimuleert vetverbranding. Je voelt je sneller vol. Zorg dus voor gezonde eiwitbronnen zoals onder meer yoghurt, kaas, noten of bonen.

Tip 9: Spice it up!

Voeg specerijen of chilis toe aan uw maaltijden voor een smaak boost welke je meer tevredenheid kan geven. Voedsel dat geladen is met smaak zal je smaakpapillen een meer voldaan gevoel geven zodat je niet zo veel eet. Wanneer je iets zoets wilt kun je bijvoorbeeld zuigen op een smaakvolle lolly met een langdurige uitbarsting van zoetheid met slechts een paar calorieën.

Tip 10: Bevoorraad je keuken met gezonde gemak producten

Met kant-en-klare gezonde snacks en maaltijden zal je minder geneigd zijn langs de drive-inn of een pizza te bestellen terwijl je binnen 5 of 10 minuten een gezonde maaltijd kan maken. Je kunt je keuken bijvoorbeeld bevoorraden met:

94% vetvrij magnetron popcorn (20-25 calorieën per kop, en je kunt het maken in 2 minuten of minder)

Bevroren fruit

Tassen met gewassen groentes

Blikje gesneden tomaten

Blikje bonen

Voorgekookte gegrilde kip borsten

Een paar porties voorgekookte bruine rijst

Binnen enkele minuten kun je een gezonde snelle maaltijd bereiden!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt dan horen wij dat graag in de reacties hieronder!

Press ESC to close