Nike is er voor iedereen

In 1987 lanceerde Nike de Nike Air Max 1. De Air Max 1 was de allereerste sneaker waarbij de air unit zichtbaar was is de schoen. Inmiddels heeft met merk andere modellen uitgebracht, maar feit blijft dat Nike razendpopulair is. Toch zijn Nike producten niet altijd even vriendelijk geprijsd, maar in een Nike Outlet kan iedereen wel een paar stoere Nike sneakers te kopen.

Nike Air Max 1

In 1987 bedacht Tinker Hatfield een schoen waarbij de air unit zichtbaar was. Al eerder bracht Nike een schoen uit met een lucht gevulde zool, maar nog nooit eerder waren de luchtkussens ook daadwerkelijk te zien. De air unit is gemaakt om de schoen meer comfort en demping te bieden, maar ook de zool elastisch te houden zodat de sneaker lang mee gaat. De Air Max 1 was de eerste schoen waarbij je de uitvinding kon zien.

De oudste en bekendste Air Max sneaker was in de jaren ’80 en ’90 populair binnen de gabbercultuur. De kaal geschoren hoofden, trainingsbroeken en Nike Air Max 1 waren de standaard uitrusting van een gabber. Op hard bonzende muziek maakte de gabbers springende bewegingen waarvoor de demping in de Nike sneaker zeer geschikt was.

Nieuwe modellen

Na 1987 volgde er nog veel modellen in de Nike Air Max collectie, waaronder de Nike Air Max 90,93 en 95. De nieuwste release de Air Max 720 vult de collectie aan. De Air unit is 360 graden zichtbaar en de demping in de schoen wordt naar een hoger niveau getild. Ook met dit model weet Nike weet een goede richting in te slaan, en is de 720 veel gespotte streetwear schoen.

Nike heeft naast zijn bekende Air Max sneakers nog veel meer in het assortiment. Jassen, broeken, petten, noem het maar op en Nike heeft het. Je kan van top tot teen gekleed gaan in Nike, ongeacht je leeftijd. Baby’s, kinderen, dames en heren, iedereen is welkom bij Nike.

Press ESC to close