De verschillende functies van isolatie

Elk huis heeft tegenwoordig wel isolatie om vooral kou buiten te houden. Er zijn verschillende dingen die je kunt isoleren, zoals vloeren, muren en daken. Isolatie is eigenlijk een investering zodat je comfortabeler in je huis kunt leven, want het houdt de warmte binnen en het voorkomt vochtproblemen. Isolatie kan op verschillende plekken geplaatst worden en het heeft verschillende functies. Om het dak te isoleren wordt vooral gebruikt als thermische en akoestische isolatie. In een dak worden dan dikke platen van glaswol geplaatst, en het wordt voornamelijk binnen gebruikt want het verliest zijn isolatiewaarde als het in aanraking komt met water.

Wat zijn de voordelen van isolatie?

Spouwmuurisolatie is erg voordelig, want het houdt kou buiten, het kan geluiddempend zijn en het kan vochtproblemen voorkomen in het huis. Het is ook voordelig voor de maandelijkse lasten, want er gaat minder warmte verloren dus heb je minder gestookt en heb je lagere energierekeningen. Het is ook beter voor het milieu want er is dan minder brandstof nodig om te stoken. Als je in een lawaaierige buurt woont is het voordelig om minder geluidsoverlast te hebben, en daar heb je akoestische isolatie voor.

Er is geluidsisolatie van binnenuit en van buitenaf. Omdat je door isolatie voordeliger gaat leven krijgt je huis een beter energielabel, en daardoor kan je huis meer opleveren en makkelijker verkocht worden. Isolatie hoeft niet duur te zijn want er zijn verschillende materalen die je kunt gebruiken en je hoeft niet een bedrijf in te schakelen want je kan het ook zelf doen. Vloerisolatie heeft eigenlijk dezelfde voordelen als de andere isolatiemogelijkheden.

Wie kan het best mijn huis isoleren?

Als je huis niet geïsoleerd is gaat ongeveer 60% van de energie verloren via de daken, muren en vloer. Het is dan een stuk voordeliger om je huis te gaan isoleren en dan kan je een klusbedrijf inschakelen. Die kunnen dan met isolatiematerialen je huis isoleren. Als je geen klusbedrijf over de vloer wilt hebben kan het je het ook zelf doen. Op internet zijn er artikels te vinden hoe je zelf je huis kan isoleren. Benieuwd wat er mogelijk is voor jouw huis? Neem contact op met Energie Control, zij adviseren je graag over de mogelijkheden!

Press ESC to close