De leukste bestemmingen voor je vakantie met de trein

Je vakantie plannen is een feestje, want waar gaat de reis naartoe? Het is soms een hele kunst te kiezen uit al die mooie bestemmingen, maar misschien is het handig eens een keer out of the box te gaan. Je kunt namelijk vandaag de dag allerlei prachtige bestemmingen bezoeken, die je eenvoudig met de trein kunt bereiken. Dit is misschien niet hetgeen waar je direct aan dacht, maar dit levert je de mooiste plekken op. Een ander voordeel van je vakantie plannen met de trein is, dat je echter geen eigen vervoer nodig bent. Welke bestemming zou jouw voorkeur hebben en lijkt het jou ook zo leuk een treinvakantie te plannen?

Een treinvakantie plannen

We horen geregeld, waarom je een treinvakantie zou plannen als je ook met het vliegtuig kan of met de auto. Een treinvakantie zorgt voor rust, want je kunt gewoon lekker een boek lezen, terwijl je in de trein gestapt bent. Ook heb je geen vreselijk lange wachttijden op het vliegveld of moet je constant op de weg letten. Er zijn gelukkig heel veel manieren om rustig aan je vakantie te beginnen, waardoor jij optimaal kunt genieten. Wist je dat de reizen die je met de trein kunt plannen ook nog eens eenvoudig te bereiken zijn?

Innsbruck

Innsbruck is een prachtige bestemming

Je vakantie met de trein naar Innsbruck is vrij goedkoop en je kunt, als je in de nacht rijdt in een rechte streep daarna toe. Dat wil zeggen dat je niet over hoeft te stappen, in tegenstelling tot overdag. Wanneer je overdag reist dan zul je een paar keer moeten overstappen. Wist je dat je in de nachttrein ook een oogje dicht kunt doen, zo kom je uitgerust aan in Innsbruck. Eenmaal in Innsbruck aangekomen kun je genieten van prachtige bezienswaardigheden en kun je allerlei actieve activiteiten doen. Denk, maar eens aan wandelen, klimmen, maar ook gewoon lekker shoppen mag niet ontbreken. Kortom dit wordt een vakantie om lekker te genieten en te ontspannen.

Hamburg

Hamburg, wat een mooie omgeving

Plan jij je reis naar Hamburg, dan zul je zien dat je er binnen enkele uren al kunt zijn. Tijdens deze reis zul je 1 keer overstappen en de reis is echt betaalbaar. Hamburg kent plekken die minstens zo toeristisch zijn als Amsterdam, maar dat maakt het ook een gezellige boel. Lekker struinen over de markten of genieten langs de stranden, het is in Hamburg allemaal mogelijk! Ben je eenmaal in Hamburg, vergeet dan niet de wijk Hafencity te bezoeken, want hier is het modern en kun je een hele mooie blikvanger spotten. Je kunt tijdens je bezoek aan Hamburg alle kanten op, want het station ligt ook nog eens lekker centraal.

Lille

Lille is de moeite waard

Vanaf Amsterdam kun je binnen drieënhalf uur in Lille zijn en je hoeft slechts eenmaal over te stappen. Een geweldige bestemming, want Lille ligt halverwege de weg naar Parijs. Je zou zelfs wel kunnen zeggen dat deze prachtige plek, de plek is waar Vlaanderen en Frankrijk elkaar bijzonder kruisen. Je hebt namelijk alle bijzondere en mooie dingen van beide in één prachtige stad.  Je zult je ogen uitkijken, want hier zie je de mooiste historische panden en hele romantische pleintjes. De boetiekjes die je hier zult vinden zijn allemaal uniek en het eten is er echt fantastisch. Met de metro sta je binnen twintig minuten in een andere stad! Deze vakantie, wordt een vakantie om niet te vergeten.

Luik

Luik is niet heel ver weg

Luik is niet gek ver van Nederland, maar wel snel en gemakkelijk te bereiken met de trein. Luik is een stad, dat ongeveer een half uurtje van Maastricht ligt. De stad wordt niet direct als vakantiebestemming gezien en dat is best jammer. Je kunt hier namelijk ontzettende leuke activiteiten doen, maar een musea bezoeken in Luik is ook een echte aanrader. Iedere zondagmorgen kun je lekker struinen op de rommelmarkt waar je de leukste spullen kunt vinden. Ben je dol op cinema, dan zit je in Luik goed! Je kunt hier namelijk een bezoek brengen aan het filmhuis, erg gaaf want tot aan 1947 was dit nog een brouwerij.

Londen

Je vakantie naar Londen

Wil je echt eens iets bijzonders zien, plan je vakantie met de trein naar Londen. De stad is veelzijdig en multicultureel, daarnaast ben je er voor je het weet. Veel reizigers bezoeken deze plek, vanwege de prachtige bezienswaardigheden en de mooie straten. Londen is niet alleen voor de wat oudere generatie een prachtige plek, maar ook jongeren kunnen zich hier prima vermaken. Camden is zo een wijk die erg populair is bij de jongeren, omdat het gezellige cafés bevat en kleurrijke winkeltjes. Londen is de plek voor jong en oud, waardoor je hier echt eens geweest moet zijn!

parijs

Parijs mag niet uitblijven

Tussen de bestemmingen met de trein mag Parijs zeker niet ontbreken, want Parijs is gewoon een top bestemming! Parijs wordt de lichtstad genoemd en het heeft gewoon iets romantisch zou je wel kunnen zeggen. Je ziet er de leukste winkels, vindt er het lekkerste eten en je kunt je hier flink lang vermaken. Wist je dat je ook via diverse andere steden naar Parijs zou kunnen gaan, zo maak je optimaal gebruik van de reis naar je vakantiebestemming in Parijs. Vergeet niet een bezoekje aan de Eiffeltoren te brengen, want hier schiet je de mooiste plaatjes.

berlijn

Breng een bezoek aan Berlijn

Berlijn beschikt over drie componenten, want het is hip, oud en indrukwekkend. In Berlijn ben je gegarandeerd van wel 20 bijzondere bezienswaardigheden, waaronder de Berlijnse muur. Als je dol bent op fietsen, is Berlijn de vakantiebestemming voor jou! Huur eens een fiets en ga een van de routes fietsen. Je kunt hier namelijk wel 650 kilometer fietsen, waardoor je steeds iets anders ziet. Natuurlijk kun je in Berlijn ook lekker wandelen of gewoon genieten bij een van de vele koffiebarretjes. Waar heb jij echt zin in, wanneer jij met de trein op vakantie gaat naar Berlijn? Ga je voor een actieve vakantie of hou je het lekker rustig?

Press ESC to close