Scoren in Google met deze 10 SEO tips

Als je hoger wil komen te staan in de Google zoekresultaten is het belangrijk dat je gaat werken met blogs. Hierbij moet je er wel voor zorgen dat de opbouw van je blog helemaal klopt en in orde is. Maar hou hierbij ook een oog op de inhoud van de blogs. Werken met SEO geeft niet meteen resultaat. Hier zul je wel even geduld voor moeten hebben. Maar hoe kun je dan hoger scoren als je gebruik gaat maken van de SEO werkwijze?

Gebruik de juiste SEO-zoekwoorden

Als je wil weten welke zoekwoorden je zou moeten gebruiken, dan zul je hier onderzoek naar moeten doen. Je moet er dan achter zien te komen naar welke woorden er het meest gezocht wordt op Google.

Google heeft een tool die je deze zoekwoorden kan geven. Deze tool heet de SEO-zoekwoordenplanner. In deze planner kom je allemaal verschillende statistieken tegen. En de meest populaire zoekwoorden worden weergegeven.

Ook laat deze tool je zien vanaf wat voor device er gezocht wordt. En vanuit welke locatie de zoekopdracht gegeven wordt. De SEO-zoekwoordenplanner kun je gebruiken als startpunt voor schrijven van de blogs.

Door de tekst van de blog heen moet het zoekwoord meerdere keren gebruikt worden. Hoe vaker het zoekwoord gebruikt wordt. Op een goede manier, hoe hoger je gevonden zal worden in de SEO-zoekmachine.

SEO-zoekwoorden

Maak je afbeeldingen compacter voor SEO

Dat je veel afbeeldingen op je website hebt staan is geen probleem voor Google. Je moet er alleen wel voor zorgen dat de afbeeldingen van een goede kwaliteit zijn. Zorg ervoor dat ze niet te veel van je geheugen in beslag nemen.

Als je laadsnelheid hoog is krijg je een betere positie binnen de zoekresultaten van de zoekmachine. Via verschillende tools kun je de afbeeldingen van de website tot wel 70% terug brengen.  Hierdoor is je laadsnelheid sneller en je ranking in de zoekresultaten hoger.

Het SEO principe

Als je je website gaat vullen met content moet je ervoor zorgen dat je je onderscheid van de concurrenten. Onderdelen die belangrijk zijn voor Google zijn vertrouwen, expertise en autoriteit. Met de informatie op je website moet je laten zien hoeveel kennis en kunde jij in huis hebt.

Hoe bruikbaarder en relevanter de informatie op je website. Hoe beter het is voor je positie in de zoekresultaten in Google.

Zorg voor een SEO-waardige meta beschrijving

In jouw blog moet je een krachtige zin laten weten waar de blog over gaat. Dit kun je doen door het gebruiken van een slagzin die aantrekkingskracht heeft. Hiermee kan je doorklikpercentage enorm omhoog schieten. Dit is weer goed voor de ranking in de zoekresultaten van Google.

Geef een titel aan je afbeelding

Je hebt de afbeeldingen verkleint. Dan is het nu tijd om de afbeeldingen allemaal een relevante en pakkende naam te geven. De benaming maken kun je weer koppelen aan de zoekwoorden die uit de zoekwoordplanner naar voren zijn gekomen.

Hoe beter deze namen begrepen worden door Google. Hoe beter het is voor de zoekresultaten. Je zult dan veel sneller te vinden zijn. Je staat dan ook hoger in de ranking.

Zorg ervoor dat je website responsive is

Je website moet laagdrempelig en toegankelijk zijn. Dit is een belangrijk onderdeel bij SEO. Zorg ervoor dat je website op alle soorten apparaten een snelle laadtijd heeft. Blijf dit optimaliseren. De lezer zal hierdoor een goed gevoel krijgen en door Google beloond worden.

Gebruik titels en subtitels

Zoekwoorden gebruiken is het meest belangrijk bij SEO. Als je de zoekwoorden gebruikt, zorg er dan voor dat deze ook voorkomen in de titels en de subtitels van blogs. Je moet er wel op blijven letten dat de titels en de subtitels kwalitatief goed zullen zijn.

Gevonden worden door mijn bedrijf van Google

Als je nog geen account hebt gemaakt hiervoor, dan is het raadzaam dit alsnog te doen. Wanneer je dit doet, dan kun je bij een generieke zoektocht van een potentiële klant eerder gevonden worden. Je kunt hier veel profijt van krijgen.

Deze tool is een gratis tool. Deze draagt eraan bij dat je in lokale zoekopdrachten een hogere SEO-score zal krijgen. Mensen in de buurt zullen je zaak dan ook veel eerder vinden. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je wel frequent blijft posten.

Bij het posten kun je blogs afwisselen door het plaatsen van filmpjes. Laat de mensen van je doelgroep ook een recensie schrijven op je pagina. Dit zorgt voor een beter vertrouwen. Als er regelmatig goede recensies binnenkomen dan zal je pagina een hogere SEO-waarde krijgen.

Verzamel gegevens over de bezoekers

Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van je lezers of doelgroep. Hierbij kun je gebruik maken van tools als Google analytics. Met deze tool kun je zien wie de website heeft bezocht. En wat de activiteiten op de website geweest zullen zijn.

Hieruit kun je opmaken welk blogbericht het meest gelezen wordt. Hier kun je dan op inspelen. Je kunt dan precies vertellen wat de lezer graag wil lezen. Als je hier een beetje actief mee bezig blijft zullen de lezers steeds weer bij je terugkeren.

Maak gebruik van linkbuilding

Zorg ervoor dat je kwalitatief waardevolle links gaat plaatsen. Dit zijn links die relevant zijn aan jouw product of dienst. Bij linkbuilding verzamel je links van andere websites die naar jouw website toe navigeren.

Het meest eenvoudige kanaal om gebruik te maken van linkbuilding is social media. Hiermee kun je beginnen door al je social mediakanalen te benoemen op je website. Maar denk ook eens andersom voor het behalen van de beste resultaten.

Zoals je hebt kunnen zien is er niet een manier om SEO succesvol te maken. Het is een samenspel van meerdere factoren die tot het succes van SEO kunnen leiden. Hoe meer je meeneemt van de bovenstaande tips, hoe succesvoller het kan zijn.

Hoe succesvoller je bent met SEO, hoe beter je positie zal zijn in de zoekresultaten van Google. En dat is precies waar het allemaal om draait bij het starten van een SEO campagne voor je website of bedrijf.

Press ESC to close