Op fietsvakantie in Nederland, met deze tips wordt het 1 groot feest

Binnen Nederland een fietsvakantie houden kan eenvoudiger dan je denkt, want er zijn echt hele leuke plekjes om naartoe af te reizen. Misschien droom jij al een poosje over een fietsvakantie binnen Nederland, maar weet je nog niet hoe je dit het beste aan kunt pakken. Jouw fietsvakantie in Nederland kan een gigantisch mooi feestje worden als je weet wat je kunt verwachten. Heb jij al een plek op het oog of ben jij nog een beetje zoekende naar een geweldige bestemming? Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om van de ene plek naar de andere plek te reizen, zodat jij optimaal van je vakantie kunt genieten!

De fiets hoeft niet duur te zijn

Het is niet nodig om een gigantische dure fiets te kopen, want met een goede stadsfiets kun je ook prima op fietsvakantie. Je hoeft niet per se te kiezen voor een fiets met versnellingen, want binnen Nederland kun je best goed fietsen als je maar goede remmen hebt. Naast de fiets is het wel handig aandacht te schenken aan een aantal andere zaken. Denk, maar eens aan de banden van de fiets of juist de fietstassen. Wat betreft de banden is het verstandig voor goede banden te gaan! Als het gaat om de fietstassen is het handig om te gaan voor waterdichte fietstassen. Zo kun je gemakkelijk je tassen vullen, zonder dat alles nat zal worden.

Moet je getraind zijn?

Veel mensen denken, dat je getraind moet zijn om op fietsvakantie te gaan. Dit is echter helemaal niet waar, want je kunt gewoon in kleine etappes beginnen als je dit niet eerder hebt gedaan. Er zijn in Nederland heel veel plekken waar je de nacht door kunt brengen, zodat je prima met een wat kleinere afstand kunt beginnen. Dit betekent dat je een hele mooie afstand kunt fietsen en veel van de verschillende omgevingen kunt zien. Er is in het verleden iemand geweest, die zonder kennis of ervaring gewoon naar de Middellandse Zee is gefietst.

Problemen onderweg?

Heb jij geen ervaring en ga je op fietsvakantie, zelfs dan kun je op fietsvakantie.  Je hoeft niet eens een band te kunnen plakken, want dit kun je namelijk gewoon laten doen. Veelal is er wel een fietsenwinkel in de buurt, waardoor de problemen die jij met je fiets krijgt zo weer opgelost kunnen zijn. Wees overigens wel een beetje voorzichtig als je een bergachtig gebied in gaat, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je daar je fiets op kapot maakt. Met een flinke aanloop de berg is namelijk niet goed voor jezelf, maar ook niet voor de fiets. Als je een beetje gevoel hebt kan iedereen op de juiste manier de bergen door.

Met dezelfde energie door?

Het is mogelijk om met dezelfde energie je fietsvakantie door te zetten, want het gaat namelijk helemaal niet om hoe snel je op een bestemming bent. Je kunt je tempo verhogen en met dezelfde energie door als jij je spullen in balans hebt. Men noemt het ook wel de bagage stroomlijnen. Niet heel gek, want als je zwaar beladen en overvol op de fiets zit kan dat energie vreten. Door ervoor te zorgen dat je spullen licht van gewicht zijn kun je een redelijke snelheid aanhouden en je energie behouden.

Vergeet niet de banden op spanning te houden, want zo kun je de snelheid maximaal gebruiken. Zorg er dus voor dat je een fietspomp bij je draagt, want hier zul je echt een hoop gemak van hebben. Wist je dat er nog veel meer tips zijn om op snelheid te kunnen fietsen?

De leukste routes zoeken

Nederland kent echt ontzettend veel prachtige fietspaden, we zouden zelfs wel kunnen zeggen dat er geen enkel land beter is dan Nederland. Door de verschillende fietspaden en routes kun je eigenlijk vrij eenvoudig een route gaan kiezen. Je kunt deze zoeken met behulp van een kaart, maar tegenwoordig zijn er ook voldoende mogelijkheden via het internet. Bij het kiezen van een route heb je tegenwoordig zelfs de mogelijkheid om een camping of hotel te kiezen, door deze eenvoudig aan te klikken langs de route. Op Hotspotsnederland.nl vind je de leukste hotels en restaurants die je kan aandoen tijdens je fietsvakantie! Een ander voordeel van online een route plannen is dat je precies kunt zien, hoe de wegen eruit zien. Dat wil zeggen dat een slecht wegdek weergegeven wordt op de kaart, maar ook drukte die je kunt verwachten. Kortom het is echt de moeite waard je route vooruit te plannen! Wat wil jij zeker niet missen tijdens je fietsvakantie?

Een telefoonhouder is handig

Je mag natuurlijk niet je de telefoon vast houden, wanneer je op de fiets zit. Dit levert je een flinke boete op, wanneer je dit wel doet. Een telefoonhouder is echt heel erg handig en nog leuker, je kunt een goede telefoonhouder al voor een paar euro. Let wel op, dat het dan om een universele telefoonhouder gaat. Een universele telefoonhouder is overigens net zo goed als een originele variant. Het belangrijkste is natuurlijk dat je telefoon stevig vast zit en jij je route kunt volgen!

Zadelpijn kun je voorkomen

Een zadel speelt een belangrijke rol tijdens je fietsvakantie, want zadelpijn wil je echt niet. Een goed zadel is dus belangrijk, net al als de afstelling van je stuur en het zadel. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je de juiste fietshouding aan kunt nemen.

Zet je fiets veilig weg

Tijdens je fietsvakantie wil je natuurlijk niet anders dan genieten van al het moois, toch is het handig even een momentje aan het wegzetten van je fiets te denken. Dit is niet voor niets, want op sommige plekken in Nederland zijn fietsen erg gewild om te stelen. Dit wil je natuurlijk al helemaal niet als je met de fiets op vakantie bent. Schenk dus iets meer aandacht aan het veilig wegzetten van je fiets en zet het altijd op slot. Je zou een dubbel slot kunnen kiezen, maar je kunt je fiets natuurlijk ook parkeren op een beveiligde plek. Er zijn namelijk talloze fietsenstallingen, waar jij je fiets veilig kunt parkeren.

Press ESC to close